МИТ Универзитет

  Новости и Соопштенија

  Picture of Admin User
  Распоред за февруарската испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Friday, 29 January 2016, 12:38 PM
   
  Picture of Невена Ристова
  Распоред за јануарска испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Невена Ристова - Friday, 15 January 2016, 2:24 PM
   


  Почитувани,

  Распоредот за јануарската испитна сесија (18.01. - 22.01.2016 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија


  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 10:22 AM)

  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 11:05 AM)

   
  Picture of Admin User
  Известување за активности во текот на зимскиот распуст
  by Admin User - Wednesday, 23 December 2015, 2:13 PM
   
  Почитувани студенти,

  Активностите на универзитетот во периодот од 25.12.2015 – 15.02.2016 се следните:
  • 25. и 28.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за безбедност и Факултетот за менаџмент за еколошки ресурси (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за архитектура (Објект Центар)
  • 29. и 30.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за менаџмент и Факултетот за психологија (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за ПНМОД (Објект Центар)
  • 31.12.2015: Студентската служба работи со скратено работно време ...
  Read the rest of this topic
  (133 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за одржување мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“
  by Admin User - Thursday, 17 December 2015, 9:41 AM
   
  Почитувани,

  Во среда, 23 декември 2015 година, со почеток во 11 часот, на МИТ Универзитет (објект City gallery, 2 кат, амфитеатар), ќе се одржи мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“, во
  организација на EQ Excellence, сертифициран партнер и застапник на меѓународната групација Six Seconds за Балканскиот регион, во соработка со МИТ Факултет за психологија. Учесници: Нела Јолеска - EQ Excellence, Јасмина Поповска - Фонд за Иновации и технолошки развој, Горан Митрески - Kабтел ЛТД, Зоран Јовановски - Бизнис магазин “Економија и Бизнис”, Андријана Богдановска - Knowledge ...Read the rest of this topic
  (138 words)
   
  Picture of Admin User
  Распоред за декемвриска испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 год.) во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Wednesday, 16 December 2015, 2:27 PM
   
  Почитувани,

  Распоредот за декемвриската испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија

   
  Picture of Admin User
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail
  by Admin User - Monday, 7 December 2015, 12:25 PM
   
  Почитувани,

  МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ве поканува да земете учество на:
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail во организација на Global Shapers Skopje – младинска иницијатива на Светски Економски Форум

  За прв пат во Македонија, јавноста ќе има можност да чуе за грешките и неуспесите на успешните луѓе преку настанот iFail (Јас грешам). Честопати слушаме за приказните на успешните луѓе и како тие во моменти на криза донеле правилна одлука која ги одвела до успехот.

  Идејата за овој настан потекнува од Мексико Сити во 2012 година каде пет претприемачи биле ...
  Read the rest of this topic
  (204 words)
   
  Picture of Admin User
  Центар за квалитет и развој на кариера на Саем за вработување
  by Admin User - Monday, 30 November 2015, 2:16 PM
   
  Почитувани студенти и алумни,

  Заради овозможување на полесен пристап на активните баратели на работа да дојдат во контакт со претставниците на компаниите, на 03.12.2015 година (четврток), од 11:00 до 14:00 часот, во салата БорисТрајковски, Скопје, ќе се одржи Саем за вработување, организиран од страна на Агенцијата за Вработување на Република Македонија и Центар за вработување на град Скопје. МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ќе земе активно учество на Саемот за вработување со свој штанд, со цел вмрежување и воспоставување нови контакти и соработка со работодавци и компании заради...
  Read the rest of this topic
  (194 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за експертско предавање на Факултетот за менаџмент на еколошки ресурси
  by Admin User - Friday, 27 November 2015, 12:52 PM
   

  Почитувани студенти,

  На 04.12.2015 година, во 12:00 часот во Амфитеатар 1 (Објект Центар - Сити Галери), Ботио Захаринов, познатиот професор за животна средина на Новиот Бугарски Универзитет од Софија, Република Бугарија, ќе одржи експертско предавање на тема „Менаџирање и мониторинг на животната средина“.
  Присуството за студентите на Факултетите за менаџмент на еколошки ресурси, Менаџмент и Менаџмент на туризам е задолжително, а сите останати студенти се добредојдени.

  Со почит,
  МИТ Факултет за еколошки ресурси

   
  Picture of Admin User
  Оглас за учество во проект „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”
  by Admin User - Thursday, 26 November 2015, 9:42 AM
   
  Почитувани,

  Институтот за истражување на политики и добро владеење во рамки на програмата CIVICA Mobilitas, имплементирана од МЦМС Македонски центар за меѓународна соработка и финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка SDC, објавува

  ОГЛАС

  За учество во проектот „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

  Целта на овие обуки е да придонесат кон зголемување на соработката помеѓу младите од различна етничка припадност, зголемено знаење за етничките митови и стереотипи, едукација за заканите од национализмот со крајна цел кон подобрени меѓуетнички ...
  Read the rest of this topic
  (222 words)
   

  Новости и Соопштенија

  Picture of Admin User
  Распоред за февруарската испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Friday, 29 January 2016, 12:38 PM
   
  Picture of Невена Ристова
  Распоред за јануарска испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Невена Ристова - Friday, 15 January 2016, 2:24 PM
   


  Почитувани,

  Распоредот за јануарската испитна сесија (18.01. - 22.01.2016 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија


  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 10:22 AM)

  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 11:05 AM)

   
  Picture of Admin User
  Известување за активности во текот на зимскиот распуст
  by Admin User - Wednesday, 23 December 2015, 2:13 PM
   
  Почитувани студенти,

  Активностите на универзитетот во периодот од 25.12.2015 – 15.02.2016 се следните:
  • 25. и 28.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за безбедност и Факултетот за менаџмент за еколошки ресурси (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за архитектура (Објект Центар)
  • 29. и 30.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за менаџмент и Факултетот за психологија (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за ПНМОД (Објект Центар)
  • 31.12.2015: Студентската служба работи со скратено работно време ...
  Read the rest of this topic
  (133 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за одржување мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“
  by Admin User - Thursday, 17 December 2015, 9:41 AM
   
  Почитувани,

  Во среда, 23 декември 2015 година, со почеток во 11 часот, на МИТ Универзитет (објект City gallery, 2 кат, амфитеатар), ќе се одржи мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“, во
  организација на EQ Excellence, сертифициран партнер и застапник на меѓународната групација Six Seconds за Балканскиот регион, во соработка со МИТ Факултет за психологија. Учесници: Нела Јолеска - EQ Excellence, Јасмина Поповска - Фонд за Иновации и технолошки развој, Горан Митрески - Kабтел ЛТД, Зоран Јовановски - Бизнис магазин “Економија и Бизнис”, Андријана Богдановска - Knowledge ...Read the rest of this topic
  (138 words)
   
  Picture of Admin User
  Распоред за декемвриска испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 год.) во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Wednesday, 16 December 2015, 2:27 PM
   
  Почитувани,

  Распоредот за декемвриската испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија

   
  Picture of Admin User
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail
  by Admin User - Monday, 7 December 2015, 12:25 PM
   
  Почитувани,

  МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ве поканува да земете учество на:
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail во организација на Global Shapers Skopje – младинска иницијатива на Светски Економски Форум

  За прв пат во Македонија, јавноста ќе има можност да чуе за грешките и неуспесите на успешните луѓе преку настанот iFail (Јас грешам). Честопати слушаме за приказните на успешните луѓе и како тие во моменти на криза донеле правилна одлука која ги одвела до успехот.

  Идејата за овој настан потекнува од Мексико Сити во 2012 година каде пет претприемачи биле ...
  Read the rest of this topic
  (204 words)
   
  Picture of Admin User
  Центар за квалитет и развој на кариера на Саем за вработување
  by Admin User - Monday, 30 November 2015, 2:16 PM
   
  Почитувани студенти и алумни,

  Заради овозможување на полесен пристап на активните баратели на работа да дојдат во контакт со претставниците на компаниите, на 03.12.2015 година (четврток), од 11:00 до 14:00 часот, во салата БорисТрајковски, Скопје, ќе се одржи Саем за вработување, организиран од страна на Агенцијата за Вработување на Република Македонија и Центар за вработување на град Скопје. МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ќе земе активно учество на Саемот за вработување со свој штанд, со цел вмрежување и воспоставување нови контакти и соработка со работодавци и компании заради...
  Read the rest of this topic
  (194 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за експертско предавање на Факултетот за менаџмент на еколошки ресурси
  by Admin User - Friday, 27 November 2015, 12:52 PM
   

  Почитувани студенти,

  На 04.12.2015 година, во 12:00 часот во Амфитеатар 1 (Објект Центар - Сити Галери), Ботио Захаринов, познатиот професор за животна средина на Новиот Бугарски Универзитет од Софија, Република Бугарија, ќе одржи експертско предавање на тема „Менаџирање и мониторинг на животната средина“.
  Присуството за студентите на Факултетите за менаџмент на еколошки ресурси, Менаџмент и Менаџмент на туризам е задолжително, а сите останати студенти се добредојдени.

  Со почит,
  МИТ Факултет за еколошки ресурси

   
  Picture of Admin User
  Оглас за учество во проект „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”
  by Admin User - Thursday, 26 November 2015, 9:42 AM
   
  Почитувани,

  Институтот за истражување на политики и добро владеење во рамки на програмата CIVICA Mobilitas, имплементирана од МЦМС Македонски центар за меѓународна соработка и финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка SDC, објавува

  ОГЛАС

  За учество во проектот „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

  Целта на овие обуки е да придонесат кон зголемување на соработката помеѓу младите од различна етничка припадност, зголемено знаење за етничките митови и стереотипи, едукација за заканите од национализмот со крајна цел кон подобрени меѓуетнички ...
  Read the rest of this topic
  (222 words)
   

  Новости и Соопштенија

  Picture of Admin User
  Распоред за февруарската испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Friday, 29 January 2016, 12:38 PM
   
  Picture of Невена Ристова
  Распоред за јануарска испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Невена Ристова - Friday, 15 January 2016, 2:24 PM
   


  Почитувани,

  Распоредот за јануарската испитна сесија (18.01. - 22.01.2016 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија


  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 10:22 AM)

  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 11:05 AM)

   
  Picture of Admin User
  Известување за активности во текот на зимскиот распуст
  by Admin User - Wednesday, 23 December 2015, 2:13 PM
   
  Почитувани студенти,

  Активностите на универзитетот во периодот од 25.12.2015 – 15.02.2016 се следните:
  • 25. и 28.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за безбедност и Факултетот за менаџмент за еколошки ресурси (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за архитектура (Објект Центар)
  • 29. и 30.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за менаџмент и Факултетот за психологија (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за ПНМОД (Објект Центар)
  • 31.12.2015: Студентската служба работи со скратено работно време ...
  Read the rest of this topic
  (133 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за одржување мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“
  by Admin User - Thursday, 17 December 2015, 9:41 AM
   
  Почитувани,

  Во среда, 23 декември 2015 година, со почеток во 11 часот, на МИТ Универзитет (објект City gallery, 2 кат, амфитеатар), ќе се одржи мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“, во
  организација на EQ Excellence, сертифициран партнер и застапник на меѓународната групација Six Seconds за Балканскиот регион, во соработка со МИТ Факултет за психологија. Учесници: Нела Јолеска - EQ Excellence, Јасмина Поповска - Фонд за Иновации и технолошки развој, Горан Митрески - Kабтел ЛТД, Зоран Јовановски - Бизнис магазин “Економија и Бизнис”, Андријана Богдановска - Knowledge ...Read the rest of this topic
  (138 words)
   
  Picture of Admin User
  Распоред за декемвриска испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 год.) во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Wednesday, 16 December 2015, 2:27 PM
   
  Почитувани,

  Распоредот за декемвриската испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија

   
  Picture of Admin User
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail
  by Admin User - Monday, 7 December 2015, 12:25 PM
   
  Почитувани,

  МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ве поканува да земете учество на:
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail во организација на Global Shapers Skopje – младинска иницијатива на Светски Економски Форум

  За прв пат во Македонија, јавноста ќе има можност да чуе за грешките и неуспесите на успешните луѓе преку настанот iFail (Јас грешам). Честопати слушаме за приказните на успешните луѓе и како тие во моменти на криза донеле правилна одлука која ги одвела до успехот.

  Идејата за овој настан потекнува од Мексико Сити во 2012 година каде пет претприемачи биле ...
  Read the rest of this topic
  (204 words)
   
  Picture of Admin User
  Центар за квалитет и развој на кариера на Саем за вработување
  by Admin User - Monday, 30 November 2015, 2:16 PM
   
  Почитувани студенти и алумни,

  Заради овозможување на полесен пристап на активните баратели на работа да дојдат во контакт со претставниците на компаниите, на 03.12.2015 година (четврток), од 11:00 до 14:00 часот, во салата БорисТрајковски, Скопје, ќе се одржи Саем за вработување, организиран од страна на Агенцијата за Вработување на Република Македонија и Центар за вработување на град Скопје. МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ќе земе активно учество на Саемот за вработување со свој штанд, со цел вмрежување и воспоставување нови контакти и соработка со работодавци и компании заради...
  Read the rest of this topic
  (194 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за експертско предавање на Факултетот за менаџмент на еколошки ресурси
  by Admin User - Friday, 27 November 2015, 12:52 PM
   

  Почитувани студенти,

  На 04.12.2015 година, во 12:00 часот во Амфитеатар 1 (Објект Центар - Сити Галери), Ботио Захаринов, познатиот професор за животна средина на Новиот Бугарски Универзитет од Софија, Република Бугарија, ќе одржи експертско предавање на тема „Менаџирање и мониторинг на животната средина“.
  Присуството за студентите на Факултетите за менаџмент на еколошки ресурси, Менаџмент и Менаџмент на туризам е задолжително, а сите останати студенти се добредојдени.

  Со почит,
  МИТ Факултет за еколошки ресурси

   
  Picture of Admin User
  Оглас за учество во проект „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”
  by Admin User - Thursday, 26 November 2015, 9:42 AM
   
  Почитувани,

  Институтот за истражување на политики и добро владеење во рамки на програмата CIVICA Mobilitas, имплементирана од МЦМС Македонски центар за меѓународна соработка и финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка SDC, објавува

  ОГЛАС

  За учество во проектот „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

  Целта на овие обуки е да придонесат кон зголемување на соработката помеѓу младите од различна етничка припадност, зголемено знаење за етничките митови и стереотипи, едукација за заканите од национализмот со крајна цел кон подобрени меѓуетнички ...
  Read the rest of this topic
  (222 words)
   

  Новости и Соопштенија

  Picture of Admin User
  Распоред за февруарската испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Friday, 29 January 2016, 12:38 PM
   
  Picture of Невена Ристова
  Распоред за јануарска испитна сесија во академската 2015/2016 година
  by Невена Ристова - Friday, 15 January 2016, 2:24 PM
   


  Почитувани,

  Распоредот за јануарската испитна сесија (18.01. - 22.01.2016 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија


  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 10:22 AM)

  (Edited by Admin User - original submission Friday, 15 January 2016, 11:05 AM)

   
  Picture of Admin User
  Известување за активности во текот на зимскиот распуст
  by Admin User - Wednesday, 23 December 2015, 2:13 PM
   
  Почитувани студенти,

  Активностите на универзитетот во периодот од 25.12.2015 – 15.02.2016 се следните:
  • 25. и 28.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за безбедност и Факултетот за менаџмент за еколошки ресурси (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за архитектура (Објект Центар)
  • 29. и 30.12.2015: Консултации со професорите и асистентите од Факултетот за менаџмент и Факултетот за психологија (Објект Аеродром) и професорите и асистентите од Факултетот за ПНМОД (Објект Центар)
  • 31.12.2015: Студентската служба работи со скратено работно време ...
  Read the rest of this topic
  (133 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за одржување мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“
  by Admin User - Thursday, 17 December 2015, 9:41 AM
   
  Почитувани,

  Во среда, 23 декември 2015 година, со почеток во 11 часот, на МИТ Универзитет (објект City gallery, 2 кат, амфитеатар), ќе се одржи мотивирачки форум за претприемачи „Побрзо, повисоко, помоќно“, во
  организација на EQ Excellence, сертифициран партнер и застапник на меѓународната групација Six Seconds за Балканскиот регион, во соработка со МИТ Факултет за психологија. Учесници: Нела Јолеска - EQ Excellence, Јасмина Поповска - Фонд за Иновации и технолошки развој, Горан Митрески - Kабтел ЛТД, Зоран Јовановски - Бизнис магазин “Економија и Бизнис”, Андријана Богдановска - Knowledge ...Read the rest of this topic
  (138 words)
   
  Picture of Admin User
  Распоред за декемвриска испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 год.) во академската 2015/2016 година
  by Admin User - Wednesday, 16 December 2015, 2:27 PM
   
  Почитувани,

  Распоредот за декемвриската испитна сесија (18.12. - 24.12.2015 година) во академската 2015/2016 година е следен:

  Ви посакуваме успешна сесија

   
  Picture of Admin User
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail
  by Admin User - Monday, 7 December 2015, 12:25 PM
   
  Почитувани,

  МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ве поканува да земете учество на:
  Прва конференција за неуспесите на успешните – iFail во организација на Global Shapers Skopje – младинска иницијатива на Светски Економски Форум

  За прв пат во Македонија, јавноста ќе има можност да чуе за грешките и неуспесите на успешните луѓе преку настанот iFail (Јас грешам). Честопати слушаме за приказните на успешните луѓе и како тие во моменти на криза донеле правилна одлука која ги одвела до успехот.

  Идејата за овој настан потекнува од Мексико Сити во 2012 година каде пет претприемачи биле ...
  Read the rest of this topic
  (204 words)
   
  Picture of Admin User
  Центар за квалитет и развој на кариера на Саем за вработување
  by Admin User - Monday, 30 November 2015, 2:16 PM
   
  Почитувани студенти и алумни,

  Заради овозможување на полесен пристап на активните баратели на работа да дојдат во контакт со претставниците на компаниите, на 03.12.2015 година (четврток), од 11:00 до 14:00 часот, во салата БорисТрајковски, Скопје, ќе се одржи Саем за вработување, организиран од страна на Агенцијата за Вработување на Република Македонија и Центар за вработување на град Скопје. МИТ Центарот за квалитет и развој на кариера ќе земе активно учество на Саемот за вработување со свој штанд, со цел вмрежување и воспоставување нови контакти и соработка со работодавци и компании заради...
  Read the rest of this topic
  (194 words)
   
  Picture of Admin User
  Известување за експертско предавање на Факултетот за менаџмент на еколошки ресурси
  by Admin User - Friday, 27 November 2015, 12:52 PM
   

  Почитувани студенти,

  На 04.12.2015 година, во 12:00 часот во Амфитеатар 1 (Објект Центар - Сити Галери), Ботио Захаринов, познатиот професор за животна средина на Новиот Бугарски Универзитет од Софија, Република Бугарија, ќе одржи експертско предавање на тема „Менаџирање и мониторинг на животната средина“.
  Присуството за студентите на Факултетите за менаџмент на еколошки ресурси, Менаџмент и Менаџмент на туризам е задолжително, а сите останати студенти се добредојдени.

  Со почит,
  МИТ Факултет за еколошки ресурси

   
  Picture of Admin User
  Оглас за учество во проект „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”
  by Admin User - Thursday, 26 November 2015, 9:42 AM
   
  Почитувани,

  Институтот за истражување на политики и добро владеење во рамки на програмата CIVICA Mobilitas, имплементирана од МЦМС Македонски центар за меѓународна соработка и финансиски поддржана од Швајцарската агенција за развој и соработка SDC, објавува

  ОГЛАС

  За учество во проектот „Интер-етнички дијалог и соработка помеѓу младите во Македонија”

  Целта на овие обуки е да придонесат кон зголемување на соработката помеѓу младите од различна етничка припадност, зголемено знаење за етничките митови и стереотипи, едукација за заканите од национализмот со крајна цел кон подобрени меѓуетнички ...
  Read the rest of this topic
  (222 words)