МИТ Универзитет

Новости и Соопштенија

Елеонора А. 'ın resmi
СООПШТЕНИЕ ЗА ШКОЛАРИНА
yazan Елеонора А. - 1 Ekim 2020, Perşembe, 13:06
 

Соопштение за запишани студенти во академска 2019/2020 година

 

Сите студенти кои се запишани академската 2019/2020 година на факултетите :

·         Факултет за безбедносни науки

·         Факултет за психологија

·         Економски факултет

·         Факултет за правни науки, меѓународни односи и дипломатија                          

 Цената на школарина за академска 2020/2021 година изнесува 1.300 евра.

 

Сите студенти кои се запишани академската 2019/2020 година на факултетите:

·         Факултет за архитектура

·         Колеџ ...

Bu konunun kalanını oku
(210 kelime)
 
Елеонора А. 'ın resmi
СООПШТЕНИЕ
yazan Елеонора А. - 1 Ekim 2020, Perşembe, 11:27
 

СООПШТЕНИЕ

 

 

Им се соопштува на сите студенти и вработени на МИТ Универзитетот дека:

 

·        Предавањата на МИТ Универзитетот ќе започнат на ден 15.10.2020 година;

·        Поради тековната криза со Ковид 19 и заштита на здравјето на нашите студенти и вработени се препорачува наставата да се изведува онлајн, на платформа која наставниците  ја сметаат за најпогодна за одржување на нивните часови;

·        Одредени активности во врска со наставниот и образовен процес  ќе може да се изведуваат и со физичко присуство на студентите, по претходно одобрување на ...

Bu konunun kalanını oku
(120 kelime)
 
Елеонора А. 'ın resmi
ОКТОМВРИ 2020 ГОДИНА
yazan Елеонора А. - 11 Eylül 2020, Cuma, 13:30
 

Почитувани студенти,

 

·         Уплата за прва рата школарина за академската 2020/2021 година, ќе се врши од 1ви до 8ми октомври. Студентите кои нема да извршат уплата во предвидениот рок нема да имаат можност а полагаат во тековните испитни  сесии.

 

·         Уплата за зимски семестар за акдемската 2020/2021 гоина, ќе се врши од 1ви до 8ми октомври. Студентите кои нема да извршат уплата во предвидениот рок нема да имаат можност да полагаат во тековните испитни  сесии.

 

 

·         Уплата за октомвриска испитна сесија ќе се врши од 1ви до 8ми отктомври. Студе...

Bu konunun kalanını oku
(121 kelime)
 
Елеонора А. 'ın resmi
ЗАВРШНА ПРЕСМЕТКА
yazan Елеонора А. - 21 Ağustos 2020, Cuma, 12:04
 

                                                                                                   ИЗВЕСТУВАЊЕ!


  • Сите студенти кои завршиле со полагање на испитите од сите студиски години и се подготвуваат да дипломираат / магистрираат, со тоа имаат потреба да направат завршна пресметка за да продолжат со процедурата за дипломска/магистерска, нека се јават на 076/319-319 секој работен ден до 16:00 часот.


  • Студентите кои имаат направено завршна пресметка  и чекаат термин за дипломирање/магистрирање, нека се консултираат со менторот и деканот на факултетот на кој студираат за да го закажат истиот...
Bu konunun kalanını oku
(128 kelime)
 
Елеонора А. 'ın resmi
СЕПТЕМВРИСКА ИСПИТНА СЕСИЈА, АКАДЕМСКА 2020/2021 ГОДИНА
yazan Елеонора А. - 20 Ağustos 2020, Perşembe, 15:00
 


Почитувани студенти,

Пријавувањата за септемвриска испитна (редовна ) сесија ќе се вршат од 1ви - 4ти септември.

Полагањето за септемвриска испитна (редовна) сесија ќе се врши од 14ти - 18ти септември.

Доколку испитите не се пријават во предвидениот рок, односно се уплаќаат следната недела од предвидениот рок, во цената на испитот ќе биде вклучена казна за задоцнето пријавување, а истите треба да бидат пријавени најдоцна до почетокот на испитната сесија, односно 14ти септември.

Студентите се должни пред полагање на одредениот предмет кој го пријавиле, да ја приложат уплатницата на професорот.

Ис...

Bu konunun kalanını oku
(178 kelime)