Новости и Соопштенија

Известување за Биенале

 
 
Picture of Драгица Трајковска
Известување за Биенале
by Драгица Трајковска - Tuesday, 19 September 2023, 4:09 PM
 

    Почитувани студенти и професори,


     МИТ Факултетот за Архитектура со особена чест ги поканува сите студенти и наставниот кадар на МИТ Универзитет-Скопје на свеченото отварање на Биеналето на студентите по Архитектура - БИСТА, на 20.09.2023 година (среда) во 20.00 во Музејот на современа уметност во Скопје.

  На биеналето факултетот учествува со 30 проекти работени од студентите во изминативе 2 години од областа на проектирањето, урбанизмот и дизајнот.


     Ве очекуваме