Новости и Соопштенија

Септемвриска испитна сесија - Пријавување на испити и Потсетување за студентите испити

 
 
Picture of Драгица Трајковска
Септемвриска испитна сесија - Пријавување на испити и Потсетување за студентите испити
by Драгица Трајковска - Wednesday, 11 August 2021, 3:27 PM
 

Почитувани студенти,


     Ве информираме дека пријавувањето за полагање на испити за Септемвриската испитна сесија (редовна сесија) ќе се врши во период од 16.08. - 20.08.2021 година. Потребно е сите студенти да пополнат пријави во службата за студентски прашања, секој работен ден од 09:00 -15:00 часот. 

     Септемвриската испитна сесија ќе се одржи од 30.08.-07.09.2021 година. Термините за полагање ги одредуваат професорите во договор со студентите. 


    Сите студенти да извршат уплата на доспеаните тековни рати за школарина и други административни трошоци. Студентите кои нема да извршат уплатасогласно претходно кажаното, нема да можат да полагаат испити во септемвриската испитна сесија.

    

     Се потсетуваат сите студенти дека е потребно да извршат уплата на 1 (прва) рата за академската 2021/2022 година и да извршат упис на семестар и потполнување на Образец ВОИ.20 за статистика.

Со почит,

МИТ Универзитет