Новости и Соопштенија

ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА - УПИС НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР - АКАДЕМСКИ КАЛЕНДАР

 
 
Picture of Елеонора А.
ФЕВРУАРСКА ИСПИТНА СЕСИЈА - УПИС НА ЛЕТЕН СЕМЕСТАР - АКАДЕМСКИ КАЛЕНДАР
by Елеонора А. - Wednesday, 13 January 2021, 12:29 PM
 


Почитувани студенти,

* Уплата на испити за февруарска испитна сесија ќе се врши од 18-22 јануари 2021 година. Ве молиме навремено да ги уплатите испитите кои сакате да ги полагате во оваа сесија. 

Ве молиме, редовно да ги проверувате објавите објавени овде на електронскиот систем- СООПШТЕНИЈА И НОВОСТИ, се со цел да се запазат роковите и навремено да се вршат уплатите. 


* Сите оние кои не го погледнале академскиот календар (неколку објави подоле), Ве замолуваме истиот да го превземете ОВДЕ (кликнете на плавите букви).

За оние кои не можат да се снајдат повелете инфо за февруарската сесија.

Февруарска испитна сесија:

- 18.01.2021 – 22.01.2021: пријавување испити

- 01.02.2021 – 05.02.2021: испитна сесија


* Упис на летен семестар академска 2020/2021 ќе се врши од  08.02.2021 до 15.02.2021 година.


*НАПОМЕНА: 

- Испитите не се пријавуват пред рокот ниту по рокот предвиден за пријава на испити во февруарска (и сите останати) сесија.

- За ненавремено пријавување на испити во предвидениот рок, во цената на испитот ќе биде пресметана и казна за задоцнето плќање.

- Уплатниците од неположени испити, уплатница која не е уплатена во предвидените рокови, уплатници од испити кои сте ги уплатитле а не сте ги полагале полагале во претходните сесии  и уплатници со друго име на  испит заведен во цел на дознака, нема да се прифатат како веродостојни, и со иститенема да важат.

- На секоја уплатница во цел на дознака, задолжително треба да стои името на предметот кој го полагате. сите уплатници кои не се пополнети по овој терк, нема да бидат веродостојни.


Со почит,

МИТ Универзитет, Скопје