Новости и Соопштенија

СООПШТЕНИЕ

 
 
Picture of Елеонора А.
СООПШТЕНИЕ
by Елеонора А. - Thursday, 1 October 2020, 11:27 AM
 

СООПШТЕНИЕ

 

 

Им се соопштува на сите студенти и вработени на МИТ Универзитетот дека:

 

·        Предавањата на МИТ Универзитетот ќе започнат на ден 15.10.2020 година;

·        Поради тековната криза со Ковид 19 и заштита на здравјето на нашите студенти и вработени се препорачува наставата да се изведува онлајн, на платформа која наставниците  ја сметаат за најпогодна за одржување на нивните часови;

·        Одредени активности во врска со наставниот и образовен процес  ќе може да се изведуваат и со физичко присуство на студентите, по претходно одобрување на Ректорот и почитувајќи ги целосно  мерките за заштита  од Ковид 19;

·        За местото и времето на доделување на дипломите студентите ќе бидат дополнително известени на веб страната на Универзитетот.

 

 

                                                                          Мит Универзитет

                                                                                   Ректор

                                                            Проф Д-р. Звонимир Јанкулоски с.р.