Новости и Соопштенија

Известување за гостинско предавање

 
 
Picture of Невена Цонева
Известување за гостинско предавање
by Невена Цонева - Monday, 26 March 2018, 11:06 AM
 

Почитувани колешки и колеги, 

Факултетот за безбедносни науки и Факултетот за менаџмент на еколошки ресурси при МИТ Универзитет – Скопје во соработка со Државниот инспекторат за животна средина Ве покануваат на гостинско експертско предавање на тема „ДЕТЕКЦИЈА НА ИЗВОРИТЕ НА ЗАГАДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ПРЕКУ КОНТРОЛАТА И НАДЗОРОТ ОД СТРАНА НА ДРЖАВНИОТ ИНСПЕКТОРАТ ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА“.

Предавањето ќе се одржи на 28.03.2018 година (Среда) со почеток од 11:00 часот, во Свечениот амфитеатар на МИТ Универзитет (објект City Gallery, Плоштад).

Предавачи:

- г-дин Дарко Блинков, Советник за аналитика, меѓународни мрежи и проекти во Државниот инспекторат за животна средина, и

- г-дин Пејо Кировски, Државен инспектор за животна средина во Државниот инспекторат за животна средина.

Ќе ни претставува особена чест и задоволство да присуствувате на предавањето на кое ќе имате можност поблиску да се запознаете со законската регулатива, инспекциските надзори, контролата и откривањето на изворите на загадување на животната средина и подигнување на јавната свест за нејзино зачувување. 

Присуството е задолжително за сите студенти на Факултетот за безбедносни науки, Факултетот за менаџмент на еколошки ресурси, Факултетот за менаџмент, Факултетот за правни науки, меѓународни односи и дипломатија, а добредојдени се и студентите и наставно-соработничкиот кадар од другите факултети на МИТ Универзитет.


Со почит,

Факултет за безбедносни науки

Факултет за менаџмент на еколошки ресурси