Новости и Соопштенија

Јавен повик за доставување на пријави за избор на „Најдобар млад научник“ за 2013 година

 
 
Picture of Admin User
Јавен повик за доставување на пријави за избор на „Најдобар млад научник“ за 2013 година
by Admin User - Friday, 22 November 2013, 1:42 PM
 
Почитувани,

Со цел да се даде што поголема поддршка на науката, научните установи и младиот научен кадар, како и изнаоѓање на начини за стимулирање на вложувањата во науката, Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов и оваа година традиционално го иницира проектот за избор на Најдобар млад научник за тековната година.

Потребните документи за конкурирање може да ги прегледате овде.
Докуметите да се достават до Кабинетот на Претседателот на Република Македонија најдоцна до 31.12.2013 година.

Со почит,
МИТ Универзитет