Новости и Соопштенија

Гостинско предавање на тема „РЕЛИГИЈАТА И МЕДИУМИТЕ ВО ОПШТЕСТВО НА ПОСТ-ВИСТИНА: ПАТЕШЕСТВИЕ НА ЕДЕН BBC НОВИНАР“

 
 
Picture of Невена Цонева
Гостинско предавање на тема „РЕЛИГИЈАТА И МЕДИУМИТЕ ВО ОПШТЕСТВО НА ПОСТ-ВИСТИНА: ПАТЕШЕСТВИЕ НА ЕДЕН BBC НОВИНАР“
by Невена Цонева - Friday, 13 April 2018, 9:38 AM
 

Почитувани,

Како резултат на произлезена соработка со „Балкански Институт за Вера и Култура“ (Balkan Institute for Faith and Culture) и Факултетот за безбедносни науки, преку програмата „Конекција Оксфорд“, ќе се одржи предавање на тема „РЕЛИГИЈАТА И МЕДИУМИТЕ ВО ОПШТЕСТВО НА ПОСТ-ВИСТИНА: ПАТЕШЕСТВИЕ НА ЕДЕН BBC НОВИНАР“ од страна на  Кристофер Давид Ландау од Велика Британија. Предавањето ќе се одржи на ден 17.04.2018 година (Вторник) со почеток од 10:30 часот, во Свечениот амфитеатар на МИТ Универзитет (објект City Gallery, Плоштад). 

Професионално искуство на предавачот:  Одбранил докторска дисертација во 2017, која ја подготвува за издавање. Претходно работел како BBC новинар, како телевизиски продуцент и како радио репортер. Последното работно место во новинарството пред докторатот било во канцеларијата за религиозни прашања во меѓународната програма на ВВС со голем опсег на патување низ светот покривајќи релевантни прашања на оваа тема. 

Образование на предавачот:

  • MA & MPhil на Кембриџ (Тринити Колеџ);
  • Постдипломски студии по телевизиско новинарство на Сити Универзитетот, Лондон;
  • MPhil & DPhil на Оксфорд (Ориел Колеџ)

Со особена чест се покануваат да присуствуваат сите студенти, како и целокупниот Наставно-научен кадар при МИТ Универзитет.

*ПРИСУСТВОТО Е ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗА СИТЕ СТУДЕНТИ НА ФАКУЛТЕТОТ ЗА БЕЗБЕДНОСНИ НАУКИ!

Со почит,

Факултет за безбедносни науки

Доц. д-р Катерина Вељановска Блажевска