МИТ Универзитет

  Новости и Соопштенија

  Слика од Невена Цонева
  Распоред за мартовска испитна сесија во академската 2017/2018 година
  од Невена Цонева - петок, март 23 2018, 6:36
   

  Почитувани,

  Распоредот за мартовска испитна сесија во академската 2017/2018 година е следниот:

  Ви посакуваме успешна сесија


  (Edited by Арменд Салиу - (admin) - original submission Thursday, 22 March 2018, 11:09 AM)

   
  Слика од Невена Цонева
  Известување за гостинско предавање на Факултет за безбедносни науки
  од Невена Цонева - недела, март 11 2018, 10:06
   

  Почитувани,

  На ден 12.03.2018 година, во 11.00 часот, во Амфитеатар 1 при МИТ Универзитет (објект Сити Галери, Плоштад Македонија), ќе гостува  м-р Весна Блажевска од Невладината организација - АРМАИТА, на тема „Хуманиот пристап спрема човекот не ја избира професијата“.

  Присуството на сите студенти од Факултетот за безбедносни науки е задолжително, а добредојдени се студентите и наставно-соработничкиот кадар од сите факултети.

  Факултет за безбедносни науки


   
  Слика од Невена Цонева
  Известување за гостинско предавање на Факултет за архитектура
  од Невена Цонева - понеделник, март 5 2018, 2:04
   

  Почитувани,

  На ден 08.03.2018 година, во 12.00 часот, на Факултетот за архитектура при МИТ Универзитет (објект Сити Галери, Плоштад Македонија), ќе гостува архитект Блажен Зотовски, KNAUF доо Скопје

  Присуството на сите студенти од Факултетот за архитектура е задолжително, а добредојдени се сите наши алумни и други заинтересирани лица.

  Факултет за архитектура

   
  Слика од Невена Цонева
  Известување за гостинско предавање на Факултет за психологија
  од Невена Цонева - четврток, март 1 2018, 10:24
   

  Почитувани,

  На ден 08.03.2018 година, во 10.30 часот, на Факултетот за психологија при МИТ Универзитет (објект Сити Галери, Плоштад Македонија), ќе гостува м-р Мирјана Јовановска Стојановска, претседателка на Комората на психолози на Р. Македонија. 

  Студентите ќе бидат запознаени со законот за психолошка дејност, процесот на лиценцирање на психолозите, процедурата за полагање на стручен испит, стекнување со лиценца и бенефициите од лиценцирањето.

  Присуството на сите студенти од Факултетот за психологија е задолжително, а добредојдени се сите наши алумни и други заинтересирани лица.


  Факултет за ...

  Прочитајте го остатокот од оваа тема
  (84 зборови)
   
  Слика од Невена Цонева
  Студентската посета на Народната банка на Република Македонија
  од Невена Цонева - вторник, февруари 27 2018, 2:24
   

  Почитувани,

  Студентската посета на  Народната банка на Република Македонија организирана за потребите на студентите на МИТ Универзитет, ќе се реализира на 7 март од 11:00 до 14:15. Програмата за посета вклучува:

  • Влез во НБРМ (НБ2) во 11:00.
  • Презентација за Народната банка
  • Прва презентација - од 11:00 до 11:45 „Меѓународна монетарна политика“
  • Втора презентација – од 12:00 до 12:45 „Спречување на перење на пари“
  • Посета на Ковачницата на НБРМ 13:00-13:20,
  • Посета на Музејот на НБРМ 13:30-14:00.
  • Групно фотографирање
  • Излез  (НБМ1) – 14:15.

  Неколку дена пред доаѓањето за потребите на обезбедувањето, ...

  Прочитајте го остатокот од оваа тема
  (145 зборови)